Blog

RSS

Ser voluntari a Pusol

26-12-2018


Ser voluntari a Pusol

El Museu Escolar de Pusol és un pont entre les antigues i noves generacions de la zona d'Elx. Un projecte destinat a que la memòria individual i col·lectiva no es perda i arribe als/les més joves, creant així una sèrie de valors basats en les tradicions.


Han passat ja diverses setmanes des que vaig començar el voluntariat al Museu de Pusol (museu desconegut, per desgràcia, per gran majoria dels il·licitans) i he pogut conèixer els passos necessaris perquè tot isca bé. Gràcies als treballs que he anat fent en aquest mes i poc que porte ací, he pogut ser partícip del procés intern del projecte, donant d'alta les donacions dels veïns i veïnes de la zona i també catalogant aquestes mitjançant el programa Museia. També vaig tenir la sort de participar en el muntatge del museu. Gràcies a tot açò he pogut veure la gran quantitat d'objectes que alberga la col·lecció de Pusol.


El fet pel qual vaig decidir fer aquest voluntariat va ser per a poder continuar amb la meua formació i de forma complementària conèixer la història local. Pensant-ho bé, si haguera realitzat el voluntariat o les pràctiques d'empresa durant el grau en un altre museu crec que, en primer lloc, no podria haver conegut història i tradicions de la meua zona, i, en segon lloc, no hauria pogut tenir un contacte tan directe amb els objectes del museu, ja que des del principi em van donar llibertat i confiança.


D'altra banda, la meua estada en el museu m'ha ajudat a valorar la relació que ha d'existir entre l'ensenyament i la cultura. El projecte realitzat entre el Museu i el Col·legi ha de ser valorat i donar-se a conèixer, doncs permet que els xiquets i les xiquetes coneguen els valors d'antany, i els fa més sensibles a la història i les tradicions.
L'experiència ací no podria ser millor. Treballar en el Museu Escolar de Pusol et crea una necessitat de voler saber més sobre els valors, les tradicions, el passat i les persones que ho componen. Ajuda a crear una connexió entre totes les generacions. Anime a tota la gent a que es decidisca a fer el voluntariat, ja que hi ha molt treball per fer i l'ambient al qual es treballa no podria ser millor. Més que professionalment et nodreix personalment.

Autora: Andrea Pérez de Tudela, voluntària del Museu Escolar

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top